Saisiko olla voimaa? Esittelyssä Fundamental-treenimme

Saisiko olla lisää voimaa?

Ainakin suosittelemme sitä kovasti, sillä hyvät voimatasot ovat ehdottomasti eduksi sekä terveyden ja hyvinvoinnin että ulkonäöllisten tavoitteiden kannalta sekä salilla että sen ulkopuolella!

Voimaa meillä on tarjolla Fundamental– treeneissämme. Lue lisää videon jälkeen…

”Fundamental” on yksi neljästä pienryhmävalmennus treenistämme. Näistä neljästä se keskittyy selkeästi eniten koko kehon lihasvoiman kehittämiseen ja suoritustekniikoiden hiomiseen. Treeneissä on käytössä perinteisiä ja tehokkaiksi todettuja levytanko, kahvakuula ja kehonpainoharjoitteita, kuten kyykkyjä, maastavetoja, penkkipunnerrusta ja leuanvetoja. Nämä liikkeet valitaan mukaan puhtaasti siitä syystä, että ne ovat yksinkertaisesti kaikkein tehokkaimpia voiman kehittämisessä, ja niitä pystytään helposti muokkaamaan sopivan haastaviksi niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin treenaajille.

IMG_8582

Viikossa tarjolla on kaksi erilaista Fundamental- treeniä:

  • maanantaisin ja tiistaisin treeni A
  • torstaisin ja perjantaisin treeni B.

Molemmat treenit vahvistavat koko kehoa päästä varpaisiin, mutta liikkeet ovat molemmissa erilaiset. Toinen treeneistä keskittyy yleensä kyykky ja pystypunnerrusvariaatioihin ja toinen puolestaan maastavedon ja penkkipunnerruksen kehittämiseen. Näillä liikkeillä saadaan kuormitettua kaikki kehon isot lihasryhmät. Näiden lisäksi mukana on lähes poikkeuksetta lisäharjoitteita vatsa- ja selkälihaksille sekä niin sanottuja ”pre-hab” harjoitteita, joilla pidetään huoli kehon lihastasapainosta ja pyritään ehkäisemään tyypillisimpiä vammoja esimerkiksi olkapäiden alueella.

Liikkeet pysyvät molemmissa treeneissä samoina aina kuukauden verran. Kun tavoitteena on lihasvoiman tehokas kehittäminen, on järkevää toistaa samaa liikettä useampana viikkona putkeen, sen sijaan että ne vaihtuisivat jokaisessa treenissä. Toistomäärät sen sijaan saattavat vaihdella jopa viikottain.

IMG_9635

Ennen varsinaista treenin voimaosuutta tehdään noin 15 minuutin huolellinen lämmittely, jossa keskitytään kehon liikkuvuuksien avaamiseen, tärkeimpien lihasten aktivointiin ja hermoston herättämiseen. Lämmittelyllä valmistetaan keho tekemään mahdollisimman tehokas harjoitus, mahdollisimman pienellä loukkaantumisriskillä.

Voimaosuudessa hyödynnämme liikepareja. Teemme siis vuorotellen kahta eri liikettä, jotka eivät kilpaile samojen lihasryhmien voimavaroista keskenään. Esimerkiksi maastavetojen parina on usein jonkinlainen punnerrusvariaatio. Tällöin maastavedossa kuormittuvat lihakset saavat huilata punnerrusten aikana ja päinvastoin. Näin saamme treeniin käytetyn ajan tehokkaasti hyödynnettyä ilman ylimääräisiä istuskelutaukoja. Treenin kesto on Fundamentalissa kuten kaikissa muissakin treeneissämme, noin 50 minuuttia. Salilta pääsee siis tunnissa tehokkaan treenin tehneenä sisään ja ulos.

Kenelle Fundamental- treenit sitten sopivat?

Suosittelemme usein aloitteleville treenaajillemme ensimmäisenä näitä treenejä, sillä käytämme kaikkein eniten aikaa suoritustekniikoiden hiomiseen Fundamentalissa. Liikkeiden tekniikka saadaan usein parilla treenikerralla näyttämään sen verran hyvältä, että haastetta voidaan alkaa lisätä pikkuhiljaa painoja tankoon lisäämällä. Toisaalta, esimerkiksi maastavedon ja kyykyn tekniikoissa riittää ihan loputtomasti yksityskohtia hiottavaksi, joten haasteet eivät lopu siltä puoleltakaan edistyneemmilläkään treenaajilla. Treeni sopii siis sekä aloitteleville, että hieman kokeneemmillekin perusterveille treenaajille. Valmentajiemme lisäksi aloittelijat saavat usein hyviä vinkkejä ja tsemppausta myös kanssatreenaajilta. Kun tekniikat Fundamentalin liikkeissä ovat hallussa, voi luottavaisin mielin käydä myös muissa treeneissämme! Hyvät voimatasot ja suoritustekniikat palvelevat kaikkia tavoitteita sekä salilla että sen ulkopuolella.

Tule siis hakemaan voimaa Fundamental- treeneistämme! =)


Miten pääsen treeneihin mukaan?

Voit varata tunnin ilmaisen Strategia Session valmentajamme kanssa ja tulla kuulemaan ja juttelemaan lisää. Tämän käynnin jälkeen voit halutessasi aloittaa 21 päivän tutustumisjaksomme. Lue lisää tästä »

IMG_0445

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: