Miksi tykkäämme TRX-souduista?

Jos haluat pitää olkapäät terveinä ja selän sekä käsivarret vahvan ja urheilullisen näköisinä, niin erilaisten soutuliikkeiden kannattaa olla harjoitusohjelmassa ihan vakiokalustoa!

Soutuliikkeet voidaan karkeasti jakaa kahteen eri kategoriaan: pystysuuntaiset (esim. leuanvedot tai ylätalja) ja vaakasuuntaiset (esim. kulmasoutu, alatalja, TRX soutu).

Näistä vaakasuuntaan tapahtuvista liikkeistä pidämme erityisesti TRX-souduista. Tässä muutama syy miksi:

1.) Ne sopivat ihan kaikentasoisille treenaajille!

TRX-soutujen vaativuustason säätäminen on todella yksinkertaista ja onnistuu ryhmätilanteissakin todella näppärästi. Ainoastaan remmien pituutta ja soutukulmaa säätämällä saadaan liikkeestä nopeasti muokattua helpompi tai haastavampi. Helpoimmillaan soutua tehdään hyvin pienessä takanojassa seisten, ja haastavammillaan jalat korotettuna ja mahdollisesti jopa lisäpainon kanssa tai yhdellä kädellä. Vaihtoehtoja löytyy kaikille tasoille!

2.) Olkapäät tykkäävät!

Kiertäjäkalvosimet tykkäävät kierrosta! Jos verrataan esimerkiksi levytangolla tai taljassa tehtäviin soutuliikkeisiin, niin TRX:llä tehdyissä souduissa olkapään liikerataa pystytään muokkaamaan huomattavasti paremmin. Levytanko ja perinteiset taljat määräävät hyvin pitkälti olkapään liikeradan, kun taas remmeillä tai renkailla tehdyt soudut sallivat olkapään luonnollisen sisä- ja ulkokiertoliikkeen ja asennon muokkaamisen halutun kuormituksen mukaan.

3.) Haastetta tulee koko vartalolle!

TRX-souduissa emme haasta pelkästään ylävartaloa, vaan osansa saavat myös takareidet, pakarat ja keskivartalon lihakset jos asento halutaan pitää soutuliikkeessä hyvänä. Extrahaastetta keskivartalolle saadaan erityisesti jos tehdään yhden käden soutuvariaatiota, sillä tällöin vatsan ja selän lihaksisto joutuu taistelemaan myös kiertosuuntaisia voimia vastaan.


Jos haluat mukaan toiminnallisiin ja tehokkaisiin treeneihimme, jossa valmentajamme ovat aina paikalla varmistamassa, että hommat sujuvat kuten pitää, niin varaa tästä itsellesi ilmainen StrategiaSessio ja tule kuulemaan ja keskustelemaan kanssamme lisää!

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: