#maanantaimove: kuntopalloheitot

Jos sinun on mahdollista ottaa kuntopalloheitot osaksi treeniäsi, niin se kannattaa ehdottomasti!

Tässä 5 syytä miksi:

1.) ”Tää on kivaa kun saa purkaa kiukkuja tähän palloon” – Moni Asiakas

Pallojen paiskominen lattiaa tai seinää vasten eri tavoin on yksinkertaisesti hauskaa! Kun palloista lähtee vielä kunnon jytke ja heittää saa niin kovaa kuin kropasta lähtee, niin moni kokee sen myös erinoimaisena stressin purku keinona. Palloa heittäessä saakin valita yleensä kahdesta vaihtoehdosta: saat joko yrittää rikkoa pallon, tai yrittää rikkoa seinän!

2.) Ne ovat erinomainen hermoston herättäjä treenien alussa!

Jos treeniä ennen tuntuu olevan hieman puhti poissa, niin erilaiset heitot ovat erinomainen kropan herättäjä alkulämmittelyn loppupuolella. Lyhyet ja mahdollisimman räjähtävästi tehdyt sarjat saavat kropasta viimeisetkin lihassolut hereille ja nostavat tehokkaasti hermoston vireystilaa.

3.) Ne pitävät kropan nuorena!

Nopea voimantuotto on yksi nopeimmin katoavista ominaisuuksistamme iän myötä. Se on myös juuri se ominaisuus, jota yleensä tarvitsee jos arjessa tapahtuu jotain yllättävää! Hyvä puoli on, että ominaisuus kehittyy ja pysyy erittäin hyvin yllä, kunhan sitä vain käyttää. Erilaiset räjähtävät heittoharjoitteet ovat erinomainen tapa kropan sähäkkänä pitämiseen.

4.) Ne nostavat tehokkaasti sykettä ja kuluttavat paljon energiaa!

Erilaiset kuntopalloheitot ovat usein mukana Metabolia-treeneissämme, jossa pyritään maksimoimaan energiankulutus ja sykkeen nostaminen. Heitoissa käytetään tehokkaasti hyväksi koko kropan lihaksia päästä varpaisiin jatkuvana liikkeenä. Tämä tekee niistä hieman pienemmällä teholla ja pidempänä sarjana tehtynä erinomaisen harjoitteen tähän tarkoitukseen.

5.) Koska vatsalihakset ja suorituskyky!

Heittotyylistä riippumatta, vatsalihakset ovat vääjämättä mukana menossa. Ja mikä parasta, ne tekevät sitä työtä mitä niiden pitää arjessa ja urheilusuorituksissa tehdä: tukea keskivartaloa, jotta raajat voivat tuottaa, välittää ja vastaanottaa voimia.


Jos tällaiset hyödyt treenistä kiinnostavat, mutta nykyiseltään ei pallojen heittely ole syystä tai toisesta mahdollista, niin voit tulla testaamaan menoa pienryhmävalmennuksiimme.

Lue lisää 15-päivän tutustumispaketista »»

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: