#maanantaimove: battleropes

Yksi ehdottomista suosikkityökaluistamme täällä salillamme ovat nämä niin kutsutut ”taisteluköydet”.
Moni asiakkaistamme on nähnyt näitä lehdissä tai telkkarissa, muttei ikinä ole oikeasti niitä päässyt kokeilemaan. Ensimmäisen kerran jälkeen näihin yleensä kehittyy sellainen terve viha-rakkaus suhde!


Mitä näillä sitten oikein tehdään ja miksi niitä kannattaa käyttää?

Helposti ymmärrettävä mielikuva on ”kuin kuntopyörä ylävartalolle, mutta ilman kevyttä vaihdetta”.
Ehdottomasti parhaiten ne soveltuvat siis intervalli-tyyppiseen treeniin, jossa painetaan lyhyt aika täysillä ja sitten huilataan hetki ennen uutta sarjaa. Erinomainen työkalu siis esimerkiksi rasvanpolttoa tavoitteleville.

Etuna näissä on myös se, että kuormitusta nivelille tulee todella minimaalisesti esimerkiksi juoksuun verrattuna. Ne sopivat siis todella laajasti sekä kuntoilua aloitteleville että edistyneemmillekin treenaajille. Intervallitreenit onnistuvat näillä myös esimerkiksi alaraajavammojen kuntoutuksen aikana, jolloin alakroppa ei vielä kestä kuormitusta.

Meillä näitä käytetään pääasiassa Metabolia-treeneissämme ja ”finishereinä” personal training ohjelmissamme. Tyypillinen treenin lopetus on esimerkiksi 4 sarjaa, 15 sekuntia töitä / 30 sekuntia lepoa.


Haluatko mukaan treenaamaan? Varaa ilmainen Strategia Sessio valmentajamme kanssa ja tule kuulemaan ja keskustelemaan mahdollisuuksista »

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: